Dostupni linkovi

Kosovska vlada osudila vandalizam prema Editi Tahiri


Vlada Kosova u subotu uveče je oštro osudila nasilje i vandalizam prema zamenici premijera Kosova Editi Tahiri na međunarodnom aerodoromu "Adem Jašari" u Prištini, posle njenog povratka iz Brisela.

"Napad pojedinaca koji su se izjasnili kao aktivisti političkog pokreta 'Samoopredeljenje' je politički neodgovoran akt u suprotnosti sa zakonom. Ovaj vandalski akt je manifestacija huliganizma radi političke koristi', navodi se u saopštenju vlade.

"Kosovska vlada učestvuje u ravnopravnom dijalogu sa Srbijom za rešavanje svih pitanja koja se tiču odnosa dve zemlje i to će voditi obostranom priznanju dve zemlje i normalizaciji odnosa u regionu", navodi se u saopštenju.

Više od trideset pripadnika pokreta Samoopredeljenje u subotu posle podne je na prištinskom aerodromu gađalo paradajzom vozilo zamenice premijera Kosova Edite Tahiri, kada je posle povratka iz Brisela ulazila u vozilo.

Aktivisti tog pokreta su na taj način izrazili neslaganje sa sporazumima koje je u ime Kosova Tahiri postigla u Briselu u razgovorima o tehničkim pitanjima s delegacijom Srbije na čelu s Borislavom Stefanovićem.
XS
SM
MD
LG