Dostupni linkovi

BIH izgubila ovu godinu za evropske integracije


Poslanik u Evropskom parlamentu i izvjestilac ove institucije za BiH Doris Pak smatra da je ova godina izgubljena za BiH kad je riječ o evropskim integracijama, a da će cijenu za to platiti građani, a ne političari.

"Posljedica toga je da će BiH zaostajati za ostalim zemljama u regiji koje napreduju", istakla je Pakova. Ona je uputila oštre kritike političarima u BiH zbog toga što još nije formirana vlast na državnom nivou. "To je neodgovorno od političara koji su izabrani da vode zemlju, grade institucije, da rade za dobrobit građana, a oni rade na nacionalnoj ili stranačkoj bazi", rekla je Pakova za bh.medije

Prema njenim riječima, vrijeme je da bude formirana vlast i da političari u BiH počnu da rade, jer međunarodna zajednica ne želi da BiH bude posljednja u regiji. "Vi se ne možete porediti sa Belgijom, jer je to drugačija država sa drugačijim uređenjem.

Oni imaju administraciju koja može da radi dugo vremena bez političke vlasti. Ali vi, u vašem sistemu, morate imati formirane sve institucije i one moraju da funkcionišu", naglasila je Pakova.
XS
SM
MD
LG