Dostupni linkovi

Crna Gora:Ministarstvo kaže da nema bojkota nastave


Crnogorsko Ministarstvo prosvjete i sporta nema informaciju da postoji bojkot nastave u Crnoj Gori, saopštio je sekretar u ministarstvu Srđan Raičević.
"Svi su poslali svoju djecu, barem su svi prvaci bili tu, a vjerujem da je tako i u starijim razredima i drugim školama", rekao je Raičević.

Dio srpskih opozicionih partija pozvao je na bojkot početka nastave u ovoj školskoj godini, nezadovoljni nazivom nastavnog predmeta za maternji jezik.

Međutim oko 60 roditelja učenika koji su bojkotovali početak školske godine okupilo se jutros ispred Osnovne škole "Nikola Đurković" u Radanovićima u Grblju , u opštini Budva

Branko Kovačević, predsjednik Savjeta roditelja Osnovne škole "Nikola Đurković", rekao je da je cilj spontanog okupljanja "jezička situacija u Crnoj Gori"."Želimo da naša djeca obrazuju na srpskom jeziku, ali to vlast ne dozvoljava", naveo je Kovačević.

Opziciona Nova srpska demokratija (NOVA ) čiji je lider Andrija Mandić i pozavo na bojkot nastave, optužio je Vladu da je kriva za bojkot.
XS
SM
MD
LG