Dostupni linkovi

Tadić: Tači najavljuje nasiljePredsednik Boris Tadić je rekao da izjava premijera Kosova Hašima Tačija da su srpske institucije na severu Kosova povezane sa terorizmom, predstavlja najavu nasilja.

Tadić je najavio da će reakcija Srbije biti mirna, ali da bi građani Srbije trebalo bi da razlikuju akcije međunarodnih institucija i političke najave kosovskih institucija.

On je ocenio institucije u Prištini "nisu imune" od organizovanog kriminala i da ne mogu uspostaviti vladavinu prava na severu Kosova.

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio da se paralelne strukture koje na severu finansira Srbija pretvaraju u paravojne strukture koje sprovode terorističke akte.

Predsednik Boris Tadić kaže da su današnje akcije Kfora i Euleksa na severu Kosova legitimne i legalne ako su sprovedene u skladu sa međunarodnim pravom.

Tadić je naglasio da ukoliko ove akcije nisu iskaz statusne neutralnosti, predstavljaju problem.

On je rekao da je Srbija dobila uveravanja da su akcije Kfora i Euleksa na severu Kosova koncentrisane na suzbijanje organizovanog kriminala i da u tom slučaju ne postoji mogućnost da se zbog njih upute primedbe.
XS
SM
MD
LG