Dostupni linkovi

U akciji Euleksa pronađeno oružje i dokazi o ubistvu policajcaIz Euleksa je potvrđeno da su tokom operacije na severu Kosova u vezi sa istragom ubistva kosovskog policajca zaplenjeni pojedini dokazi kao i oružje.

“Pretresene su četiri kuće i tom prilikom su zaplenjeni dokazi u vezi sa istragom, uključujući i oružje. Možemo da potvrdimo da postoji šest naloga za hapšenje lica koja su osumnjicena za umešanost ubistva, a operacije slicne ovoj današnjoj mogu se očekivati i u budućnosti, odnosno operacije koje se odnose na ovo ubistvo i druge akte nasilja koji su se nedavno dogodili na severu Kosova”, kazala je za Radio Slobodna Evropa portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

Ona je dodala da Euleks poziva lokalnu zajednicu da podrži vladavinu prava i da pomogne u naporima da se počinioci ovih teških krivničnih dela izvedu pred lice pravde.

Operacija na severu je završena a situacija je mirna i svi putevi su prohodni, kazao je za Radio Slobodna Evropa portparol policije u Mitrovici Besim Hoti.

“Ova operacija je protekla bez ikakvih incidenata. Bitno je da nema nikakvih blokada puteva, tako da su svi prohodni, uključujući i magistralni put Mitrovica – Zubin Potok”, kazao je Hoti.
XS
SM
MD
LG