Dostupni linkovi

Rusija: Krivična istraga o napadu na dopisnicu Bete



Ruski istražni organi pokrenuli su krivičnu istragu protiv napadača na dopisnicu Bete iz Moskve Zoranu Bojić-Sisojevu, njenog supruga, novinara Genadija Sisoeva i grupu njihovih prijatelja koji su pre desetak dana brutalno pretučeni u
podmoskovskom selu Bogojavljanje, gde su bili na odmoru.

U sinoćnjem saopštenju pres-službe Glavne uprave Ministarstva unutrašnjih poslova za Moskovsku oblast navodi se da je krivična istraga pokrenuta 23. avgusta.

Dopisnici Bete Zorani Bojić, je međutim, 25. avgusta uručena odluka Krasnoseljskog odeljenja policije, takođe od 23. avgusta, o odbijanju
pokretanja krivičnog postupka zbog "nepostojanja elemenata prestupa".

U napadu grupe huligana dopisnica Bete zadobila je teške povrede, uključujući potres mozga, zbog čega je do prošlog petka bila na bolničkom lečenju.

Napali su ih šestorica mlađih, veoma snažnih muškaraca koji su se dovezli džipom i bez povoda počeli da ih tuku. Jedan od napadača imao je i pištolj.

Ambasada Srbije u Moskvi u ponedeljak je od ruskog ministartva spoljnih poslova zatražila zvaničnu informaciju o događaju u kojem je dopisnica Bete zadobila teške povrede, kao i o merama koje su vlasti tim povodom preduzele protiv napadača.
XS
SM
MD
LG