Dostupni linkovi

Nezira dočekuje Bajram u kući iz snova


Nova kuća Nezire Sulejmanović iz sela Đogazi blizu Srebrenice, 30. avgust 2011.
Nova kuća Nezire Sulejmanović iz sela Đogazi blizu Srebrenice, 30. avgust 2011.
Prije dvije godine u programu RSE objavljen je prilog o Neziri Sulejmanović iz sela Đogazi kod Srebrenice koja je godinama živjela pod pločom porušene kuće.

Zahvaljujući objavljenom prilogu Nezira je dobila donaciju i ovih dana radovi na obnovi kuće su potpuno završeni.

Do prije dvije godine Nezira je živjela pod pločom porušene kuće. Zahvaljuje donatorima ali i novinarima uz čiju pomoć je dobila novac da obnovu kuće.

''Ja se zahvaljujem Zilhi, tetki Zilhi, ne znam gdje radi, ali u svakom slučaju doći ću u Sarajevo i naćemo se da vidim kako izgleda, kako je jednoj majki pomogla, a zahvaljujući tim našim novinarima, bog ih poživio sve redom, a naročito Sadika, Zvonku, Josipa Pejakovića. Novinarima podršku dajem i zahvaljujem se, od srca, od srca i duše, do smrti moje nikad ih zaboravit neću", kaže ona

Nezira je dočekala Bajram u potpuno obnovljenoj kući. Prije nekoliko dana završeno je i uređenje fasade. Nezira je danas presretna.
Nezira Sulejmanović, selo Đogazi blizu Srebrenice, 30. avgust 2011.

''Ovaj Bajram dočekujem, nažalost prvo da kažem, mjesec je dana kako sam sina ukopala, ali sa radošću Bajram dočekujem. Fasada mi je lijepa, k'o u filmovima, priroda je dobra, ovdje se mogu filmovi snimat. Kuća nije velika, nije ni mala, ali boja i fasada u prirodi, to je k'o razglednica ispalo.Uredila sam kuću iznutra i spolja, nemam više želja u životu. Bila mi je želja da uradim fasadu, da lijepo izgleda i za naš grad i za cijelo selo. Uljepšavamo i ide hvala Bogu, nije sve crno ima i bjeline, i suživota i života i puni smo snage ide sve bolje", kaže Nazira.

Zbog novog doma Nezira je sretna i spremna i sama pomoći drugima.

''I hvala narodu, dobrom narodu, a i onome lošem hvala i njemu možda će se nekad sjetiti nekoga, ne mora više mene niko. Ja sam svoju želju ispunila, sad ćemo ako treba i ja da se uključim da i ja nekom pomognem, jer znam kako je lakše kad se uradi pa ti lijepo, uživaš u svojoj ljepoti, imaš više snage", poručuje Nezira.

Nezira je dobila obećanje da će se put do njenog sela asfaltirati. Njena radost tada će biti potpuna.
XS
SM
MD
LG