Dostupni linkovi

Stros-Kan se izvinio kolegamaBivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan posetio je sedište ove međunarodne organizacije da bi se izvinio kolegama i oprostio se od njih, objavila je danas Informativna služba MMF-a.

"Došao sam da se izvinim svima vama koji se pogođeni ovom aferom. Bila je to moja greška i jako mi je žao što je imala negativan uticaj za ovu instituciju", izjavio je Stros-Kan.

Prema rečima ima portparola MMF-a, prilikom posete, koja je organizovana na lični zahtjev bivšeg direktora Fonda, on se kratko sastao sa nasljednicom na funkciji Kristin Lagard.

Evropski mediji navode da je u obraćanju kolegama Stros-Kan rekao da nema pritužbe na američku pravosudnog sistema.

Dominik Stros-Kan podneo je ostavku na funkciju generalnog direktora MMF 19. maja, nakon što je sobarica u njujorškom hotelu podnela tužbu zbog sekusalno napastvovanja.

Vrhovni sud američke države Njujork odbacio je 23. avgusta tužbu za seksualni napad protiv bivšeg šefa MMF-a Dominika Stros-Kana.

Ovim je pred sudom u Njujorku formalno okoncan krivicni postupak protiv Stros-Kana koji je od početka afere odbacivao sve optužbe.
XS
SM
MD
LG