Dostupni linkovi

Što više kilometara to više manipuilacije


Jadranka Kosor
Jadranka Kosor

Nova fabrika u Umagu, potpisivanje ugovora na Brijunima, nova školska dvorana u Donjoj Stubici (¨To je projekat koji je iznuimno važan¨), susret sa HDZ-om BiH ¨(Pomoći ćemo Hrvatima u BiH¨), u Kninu je posebno pozdravila optužene generale u Hagu, Brač, Sinjka Alka, predaja vojne kasarne Sinju, Split, Rijeka, Vodnjan, posjeta crkvi, pa opet u Split u posjetu japanskoj djeci, u Metkoviću otvorila početak radova na sistemu odbrane od poplava, Garešnica, obećava nastavak gradnje mosta na Pelješcu, Merkel u Zagrebu, posjeta Kosovu, Vrbovac, Korula, Dubrovnik...

I sve to smao u jednom mjesecu - kolovozu. Jadranka Kosoro, premijer Hrvatske, prešla je ¨samo¨ 3200 kilometara. ¨Samo¨ jer je u srpnju prešla 500 kilometara više.

Jadranka Kosor i Hashim Tachi

Proslavila se i izjavama. Jučer kaže da lider opozicije Milanović ¨ne zna šta je rad, ni na svom poslu nije često!¨ Uspjela je da obnovi svadje sa Srbijom, brani Hrvatsku od nepostojećih neprijatelja, opoziciju naziva ¨crvenom¨.

Jučer je predsjednik Josipović, kada je vidio da jedno mjesto u Hrvatskoj, Podgorač se zove, nema vode te da se mještani muče, poslao tamo vojne cisterne. Onda je vlada odmah odgovorila da je cisterne poslalo Ministarstvo odbrane. Pa naravno da je ministarstvo odbrane poslušalo nalog predsjednika države. Onda je stiglo saopćenje da je vlada cisterne slala i prošli tjedan ali je gradonačelnik Podgorača to odbio. ¨Gluposti¨ kaže gradonačelnik, ¨nisam lud da vraćam cisterne!¨

Onda se vlada hvali velikim uspjesima u turizmu (što je tačno) ali propušta da kaže da se velike turističke destinacije suočavaju sa revolucijama i nemirima (Egipat i Tunis) krizama (Grčka) pa se turisti okreću drugima zemljama medju njima i Hrvatskoj.

Tako premijerka putuje po Hrvatskoj i optužuje druge da ne rade svoj posao. Što više kilometara to više manipulacija sa biračima. Dijele opoziciji etikete da su navodno protiv Hrvatske, a ćuti da je najveći protivnik Hrvatske bio ovih godina baš HDZ sa silnim pljačkaškim aferama, primjerima i ministrima po zatvorima.

Zgrada HRT-a

Hrvatska televizija pratio sve premijerkine riječi i posjete, na TV nema ni emisija ni analiza koje bi govorile o korupcijama i sistemu koji je izgradio HDZ u kojem korupcija nije izuzetak nego dio sistema. Dnevno se održava najmanje jedna konferencija za tisak.

Tako manipulacija sa biračima traje, sve je u funkciji pobjede na izborima – po svaku cijenu.

I ne bih se začudio da uspije. Neki dan su mi u Hercegovini rekli da će glasati za HDZ na izborima u Hrvatskoj iako znaju da su to lopovi, da su pokrali državu i slično.

Kažu ¨nemaju za koga drugog.¨

Ali, 78% gradjana Hrvatske kaže da država ide u krivom smjeru, za 49% je najveći problem nezaposlenost, a čak 83% kaže da će sigurno ili vjerojatno izaći na izbore.

I to je podatak koji premijerku treba najviše da brine.

XS
SM
MD
LG