Dostupni linkovi

U Rusiji brutalno pretučena dopisnica Bete


Dugogodišnja dopisnica agencije Beta iz Rusije Zorana Bojić brutalno je pretučena u podmoskovskom selu Bogojavljanje, gdje je boravila na odmoru.

U napadu grupe huligana, prošle nedelje, dopisnica Bete zadobila je teške povrede, uključujući potres mozga, zbog čega je do danas bila na bolničkom lečenju.Pretučeni su i njen suprug, ruski novinar Genadij Sisojev i nekoliko njihovih prijatelja, među kojima su bile tri žene.

Napala ih je šestorica mlađih, veoma snažnih muškaraca, koji su se dovezli džipom i bez povoda počeli da tuku dopisnicu Bete, njenog supruga i njihove prijatelje.

Zorana Bojić, Genadij Sisojev i njihovi prijatelji dali su izjave o ovom napadu policiji, ali bez obzira na njihove prijave i povrede koje su zadobili, nadležni ruski organi odbili su da pokrenu krivičnu istragu.

Agencija Beta obratila se zbog toga Ministarstvu inostranih poslova Rusije, pri kojem je Zorana Bojić 14 godina akreditovana kao stalni dopisnik, sa zahtjevom da se hitno sprovede detaljna istraga o napadu i kazne počinioci.Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je od ruskih vlasti hitnu istragu o napadu.
XS
SM
MD
LG