Dostupni linkovi

Uhapšen najtraženiji Bugarski mafijašNajtraženiji bugarski mafijaš Plamen Diškov-Kela, za kojim je Interpol tragao devet godina, uhapšen je na plaži u Portugalu, piše danas bugarska štampa.

On je osuđen u Bugarskoj na 20 godina zatvora jer je naručio ubistvo vlasnika mesarskih radnji Dimitra Stamatova-Mastara 2002. godine. Kela je osumnjičen i za smrt supruge velikog narko bosa na bugarskom Crnom moru Mitja Očite.

Diškov je boravio svuda, od Južnoafričke Republike do Brazila, ali ga je Interpol uhapsio u portugalskom gradiću Kašajs. Najvjerovatnije su ga predali ljudi iz njegovog okruženja, a postoji verzija da je to učinila njegova posljednja ljubavnica, piše sofijski dnevnik "Standard".

Tokom posljednjih godina Kela je izvršio nekoliko plastičnih operacija i stalno je mijenjao putne isprave.Prema posljednjim operativnim saznanjima Interpola, Kela, koji je rodom iz bugarskog grada Burgasa, radio je za rusku mafiju.Očekuje se da Kela narednih dana, uz pojačane mjere obezbjeđenja, bude isporučen Bugarskoj.
XS
SM
MD
LG