Dostupni linkovi

Kosor:Pregovori put za rješenje odnosa Prištine i Beograda


Hrvatska premijerka Jadranka Kosor rekla je danas u Prištini da se Hrvatska zalaže da rješenje situacije na sjeveru Kosova bude pronađeno isključivo u dugotrajnim pregovorima Prištine i Beograda.

"To je put za postizanje rješenja i mi takav put podržavamo", istakla je Kosorova nakon sastanka sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom u komandi KFOR-a.
Ona je pohvalila ulogu KFOR-a u smirivanju, kako je rekla, nasilja na sjeveru Kosova.

Hrvatska sa dva helikoptera i 20 vojnika učestvuje u misiji na Kosovu. Nakon završetka kraćeg susreta sa Bilerom, ona je obišla hrvatski kontingent KFOR-a, poslije čega će posjetiti hrvatsko selo Janjevo kod Lipljana.

Hrvatska premijerka se danas sastala i sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem i tom prilikom podsjetila da je Hrvatska među prvim zemljama priznala kosovsku nezavisnost, da je oduvijek podržavala Kosovo i da će to nastaviti na njegovom putu ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u.

"Mi smo, kao i vi, prošli period Miloševićeve tiranije i velikosrpskih aspiracija", rekla je Kosorova i istakla da će Zagreb i Priština ojačati prijateljstvo.
XS
SM
MD
LG