Dostupni linkovi

BiH: MUP opkolio ambasadu Libije


Policija Bosne i Hercegovine opkolila je ambasadu Libije u Sarajevu, nakon što je desetak Libijaca upalo u zgradu.Libijci su upali u ambasadu i bacali slike libijskog vođe Moamara Gadafija kroz prozor, da bi zatim podigli zastavu libijskih pobunjenika.

Bivša službenica libijske ambasade Amira Berma kaže da je ambasador Libije u Sarajevu Salem A. A. Finir bio tvrdi sledbenik Gadafija.On je informisao Tripoli o svakoj naznaci nelojalnosti među osobljem, što je uvek rezultiralo neprijatnostima nad njihovim porodicama u Libiji.

Bosanska policija se nalazi unutar i izvan zgrade i pokušava da pregovara sa Libijcima koji su zaposeli ambasadu.Nešto ranije, libijski građani u Sarajevu ispred zgrade libijske ambasade u tom gradu kako bi "proslavili oslobođenje zemlje i svrgavanje režima Moamera Gadafija".

Okupljeni Libijci su uz poklike i pjesme ispred ambasade u Sarajevu lomili i Gadafijeve slike, prenosi na "Dnevni avaz".

Jedan od zaposlenih u libijskoj ambasadi Išam Albišeni rekao je listu da je amabasador Libije Salem Finir u svojoj kancelariji i da se okupljeni Libijci neće razići dok on ne napusti zgradu Ambasade.
XS
SM
MD
LG