Dostupni linkovi

Riker: Dijalog u interesu građana i Srbije I Kosova


Visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta Filip Riker izjavio je danas da SAD snažno podržavaju "integracije Srbije u Evropu" i da Beograd i Priština kroz dijalog treba da nađu rješenja za dobrobit "naroda I Kosova i Srbije", saopštila je ambasada SAD u Beogradu.

"SAD ostaju snažan pobornik integracije Srbije u Evropu i mi nastavljamo da podržavamo Srbiju na njenom evropskom putu. U vezi s ovim, dijalog Beograda i Prištine vidimo kao sredstvo da dvije zemlje riješe neriješena pitanja i nađu rješenja koja doprinose boljitku naroda Kosova i Srbije", rekao je Riker.

Riker je danas razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, potpredsjednikom Vlade za evropske integracije Božidarom Đelićem, ministrom odbrane Draganom Šutanovcem, gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom i predstavnicima civilnog društva "o širokom spektru pitanja" iz domena bilateralnih odnosa i evropskih aspiracija Srbije, navedeno je .

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filip Riker prethodno je boravio u Prištini, gdje je poslije sastanka sa premijerom Hašimom Tačijem, rekao da je "Kosovo nezavisna i suverena država i da kao takva ima pravo da vladavinu zakona uvede na cijeloj svojoj teritoriji, uključujući i sjever".Američki diplomata zadužen je za odnose SAD sa Srbijom, Crnom Gorom, BiH, Hrvatskom, Kosovom, Albanijom i Makedonijom“.
XS
SM
MD
LG