Dostupni linkovi

Josipović kaže da Kosor treba da smijeni Jandrokovića


Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u četvrtak u Zagrebu da bi premijerka Jadranka Kosor trebala smijeniti potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Gordana Jandrokovića jer ne poznaje proceduru imenovanja amabasadora i jer je javnim napadima na instituciju Predsjednika naštetio ugledu Hrvatske u svijetu.

Josipović je ocijenio da se radi o "kontinuiranom nagrizanju i narušavanju institucije predsjednika". "Nadam se da to nije politika vlade i u normalnoj državi ministar bi za ovo trebao odgovarati", istaknuo je Josipović i ocijenio da se radi o pokušajima da ga se uvuče u predizbornu kampanju.

Ovakav stav uslijedio je nakon što je napravljen izbor novih ambasadora a Jandroković poslao Josipoviću spisak novih kandidata, koje predsjednik nije potvrdio.

Jandroković je optužio Josipovića da oteže s imenovanjem ambasadora, a prozvao ga je i da želi namjestiti SDP-ove ambasadore ukoliko dođu na vlast i to ne prema stručnosti već političkoj podobnosti, javili su hrvatski mediji.

Josipović je odgovario da to nije istina i podsjeća da mu je Jandroković poslao prijedlog pred samu ljetnu pauzu Sabora, a nove ambasadore bez saborske odluke nije moguće potvrditi.
XS
SM
MD
LG