Dostupni linkovi

Sjutra nova odluka o istražnom pritvoru za Sanadera


Istražni sudija županijskog suda u Zagrebu u srijedu,sjutra će odlučiti hoće li bivšeg premijera Ivu Sanadera pustiti da se u nastavku antikorupcijske istrage brani sa slobode ili će mu produžiti istražni pritvor u kome se nalazi od izručenja Hrvatskoj 18. jula.

Hina navodi da će se ročište, na kome mora da bude prisutan Sanader, održati u zatvoru Remetinec u Zagrebu.Sanaderova odbrana smatra da on treba da se brani sa slobode, dok Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) želi da bivšeg premijera, osumnjičenog u nizu korupcijskih afera, iza rešetaka zadrži još najmanje dva mjeseca.

Istražni zatvor bivšem premijeru i predsedniku HDZ-a određen je još u decembru prosle godine, kad je USKOK protiv njega pokrenuo istragu zbog sumnje da se s ostalim osumnjičenima u slučaju Fimi medije udružio i zloupotrebio premijerski položaj i ovlašćenja.

Sanadera USKOK u nekoliko korupcijskih afera tereti za zloupotrebu premijerskog položaja i ovlašćenja, udruživanje radi činjenja krivičnog djela i primanje mita.

U međuvremenu protiv Sanadera je pokrenuta i istraga u Austriji zbog sumnje u pranje novca, ali još nije podignuta nijedna optužnica.
XS
SM
MD
LG