Dostupni linkovi

Opkoljen TripoliLibijski pobunjenici saopštili su danas da su u protekla 24 časa zauzeli i drugi strateški važan grad nedaleko od Tripolija, okončavajući time okruživanje Tripolija. Pobunjenici navode da su zauzeli grad Garjan južno od Tripolija, što je nemoguće provjeriti, ali ako bude potvrđeno time je presječen glavni putni pravac ka Tripoliju.

Portparol libijske vlade Musa Ibrahim rekao je da su pobunjenici u Garjanu, ali da će uspjeti da ih istjeraju iz naselja. Zvaničnik američkog Ministarstva odbrane takođe je rekao da su snage lojalne Moameru Gadafiju prvi put od početka pobune ispalile projektil "Skad" koji je pao u pustinju bez ikakvih posljedica.

Predstavnik UN Abdel Elah al-Hatib stigao je u susjedni Tunis, gdje su se na ostrvu Đerba, prema izjavama raznih izvora, sastali pobunjenici i predstavnici vlade. Hatib je istakao da će se u Tunisu sastati sa "određenim ličnostima iz Libije".

Analitičari navode da bi ovi razgovori mogli značiti kraj građanskog rata u Libiji. Gadafijeva vlada negirala je održavanje pregovora sa pobunjenicima.
XS
SM
MD
LG