Dostupni linkovi

Apple bogatiji od vlade SAD


Gigant elektronske industrije, američki Apple, premašio je po tržišnoj kapitalizaciji petrohemijskog džina Exxon Mobil i postao najskuplja kompanija na svijetu.

Vrijednost akcija Apple na američkoj berzi porasla je 4,7 odsto i u utorak je iznosila 369,89 dolara, čime je tržišna vrijednost korporacije povećana na 342,9 milijardi dolara, objavila je ekonomska agencija Bloomberg.

Vrijednost brenda Apple prošle godine je porasla 84 odsto, na 153,3 miljarde dolara, lansirajući kompaniju na čelo liste 100 najskupljih trgovinskih marki svijeta koju sastavlja međunarodna istraživačka kompanija Millward Brown Optimor.

Procjena je da bi najveća svetska tehnološka kompanija u narednih nekoliko godina mogla da udvostruči prodaju kompjutera i utrostruči isporuke \"iphona\", dok će noviteti obezbediti kompaniji nove klijente.

Epple je u drugom kvartalu ove godine prvi put prestigao finsku Nokia po prodaji smartphone, izbijajući na prvu poziciju. Američka korporacija je povećala isporuke smartphona na 20,1 miliona sa 8,4 miliona.
XS
SM
MD
LG