Dostupni linkovi

Za četri dana u Britaniji uhapšno više od 1100 ljudi


Za četiri dana nereda u Velikoj Britaniji uhapšeno je više od 1100 ljudi. Premijer Kameron najavio je mjere za smirivanje situacije. Provale i krađe, sukobi policije i demonstranata, slike su koje se ne mijenjaju već danima u Engleskoj.

Poslednje noći neredi su besneli u Mančesteru, Salfordu, Liverpulu, Notingemu i Birmingemu, dok je London, sa 16 000 policajaca na ulicama, bio mirniji.

Trostruko više policajaca nego što je uobičajeno čuvalo je red i mir u glavnom gradu Velike Britanije, u kom je, tokom nemira, uhapšeno 768 osoba. Pojačano prisustvo snaga reda, sa oklopljenim vozilima i konvojima policijskih marica koji patroliraju ulicama Londona, potrajaće najmanje 24 sata.

Britanski premijer Dejvid Kameron poručio je, posle zasijedanja kriznog štaba Vlade, COBRA, da se nastavak nasilja neće tolerisati i najavio da će policija uzvratiti udarac. On je poručio da Velika Britanija neće dozvoliti da strah vlada ulicama njenih gradova i da je policiji odobreno da, u slučaju potrebe, protiv izgrednika koristi i vodene topove.
XS
SM
MD
LG