Dostupni linkovi

Sarajevo nije dobilo zahtjev za dodatno ispitivanje Paravinje


Ministarstvo pravosuđa Bosne i Hercegovine još nije dobilo nikakav zahtjev za dodatno saslušanje Dragana Paravinje koji je privremeno izručen Hrvatskoj zbog istrage o nestanku maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, izjavila je u utorak Hini glasnogovornica tog ministarstva Marina Bakić.

"Iz medija znamo da se najavljuje dodatno ispitivanje Paravinje i to je za sada sve. Nikakav zahtjev za dopuštenje za takvo ispitivanje još nismo dobili", kazala je Bakić komentarišući naznake da će Paravinja biti ispitan o navodima pream kojima bi mogao nešto znati o okolnostima smrti novinarke Radoslave Dade Vujasinović.

Ona je 1994. godine pronađena mrtva u svom stanu u Beogradu a tadašnja istraga zaključena je konstatacijom kako je navodno izvršila samoubistvo.

Direktori policije Hrvatske i Srbije Oliver Grbić i Milorad Veljović dogovorili su se u ponedjeljak u Rijeci o osnivanju zajedničkog tima istražitelja koji će i dalje prikupljati informacije vezane uz ubistvo srbijanske novinarke Radislave Vujasinović, s kojim mediji povezuju Dragana Paravinju.

Glasnogovornica ministarstva pravosuđa BiH ističe kako je izručenje Paravinje odobreno isključivo zbog istrage o slučaju nestanka Antonije Bilić "Bude li Paravinja u takvom statusu ispitivan i o drugim kaznenim djelima, on bi se mogao žaliti", kazala je Bakić dodajući kako je stoga nužno da se od ministarstva pravosuđa BiH dobije suglasnost za ispitivanje o onome što nije izravno povezano sa slučajem nestale djevojke iz Drniša.

U Sarajevu očekuju da se Hrvatska i Srbija dogovore tko će uputiti takav zahtjev bosansko-hercegovačkom ministarstvu pravosuđa.
XS
SM
MD
LG