Dostupni linkovi

Hrvatska reagovala zbog Mitrovićevih izjava



Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je danas od srpskih vlasti da preduzmu mere zbog emitovanja "negativnih i neosnovanih sadržaja" o Hrvatskoj na
televiziji Pink, objavljeno je na sajtu tog ministarstva.

Hrvatska strana je predstavniku ambasade Srbije u Zagrebu koji je danas primljen u tom ministarstvu, izrazila "najoštriju osudu i zabrinutost zbog emitovanja negativnih i neosnovanih sadržaja" o Hrvatskoj, njenim institucijama i hrvatskim privrednim subjektima u programu televizije Pink.

"Imajući u vidu činjenicu da se navedena medijska kuća koristi javnim frekvencijama Republike Srbije, od nadležnih srpskih tela zatraženo je hitno delovanje u skladu sa svim zakonskim propisima kako bi se dalje objavljivanje sadržaja takve prirode što pre prekinulo", piše u saopštenju hrvatskog MIP-a.

Predstavnik ambasade Srbije, kako se dodaje u saopštenju, poručio je
da će s hrvatskim zahtevom upoznati nadležne institucije u Srbiji.

Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović je nakon odluke hrvatskih vlasti da oglase prodaju jahte koja mu je zaplenjena, rekao da na svojoj televiziji više neće emitovati hrvatsku muziku, filmove, turističke reklame i td.

U međuvremenu, na “Pinku” je objavljeno da u tunjevini K Plus, koja se prodaje u Todorićevim trgovinama Idea ima i crva.
XS
SM
MD
LG