Dostupni linkovi

Privremeni granični prelaz kod Loznice do kraja oktobra


Privremeni granični prelaz između Srbije i Bosne i Hercegovine u mestu Lešnica kod Loznice na kojem se granica prelazi skelom preko Drine biće otvoren do 31. oktobra, saopštila je danas gradska uprava Loznice.

Gradska uprava će obezbediti neophodnu tehničku pomoć policiji Srbije za obezbeđenje prilaza do reke, dok će susedi iz Semberije obezbediti skelu za prelazak Drine.

Otvaranje privremenog prelaza omogućiće da oko 450 poljoprivrednika iz Janje kod Bijeljine nesmetano obrađuje oko 450 hektara svog zemljišta na desnoj obali Drine. žiteljima Lešnice biće omogućeno da znatno lakše i brže stignu do Bijeljine i Republike Srpske.

Privremeni prelaz će raditi od 6 sati 22 sata, a državljanima BiH je omogućeno da se kreću deset kilometara u dubinu teritorije Srbije.

Postoji mogućnost da prelaz u Lešnici radi i posle 31. oktobra, do donošenja odluke Vlade Srbije o njegovom određivanju za stalni granični prelaz.

Inicijativu za otvaranje tog prelaza pokrenuo je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, prilikom zvanične posete predsednika Srbije Borisa Tadića Sarajevu, početkom jula.
XS
SM
MD
LG