Dostupni linkovi

Tajfun Muifa se približava Kini, u pripravnosti i J. Koreja


Visoki talasi, jaka kiša i vetar izazvali su danas poremećaje u avionskom, autobuskom i železničkom saobraćaju dok se tajfun Muifa približava obalama Kine, a vlasti Južne Koreje su podigle su uzbunu od plimnog talasa i poplava.

Vlasti lučkog grada Ćingdao su naredile zatvaranje plaža i postavljanje vreća s peskom u priobalju, dok je južnije evakuisano više od 280.000 ljudi, a oko 30.000 brodova dobilo je naređenje da se vrati u luke.

Želežnički i autobuski saobraćaj poremećen je zbog kiše, a za vreme vikenda otkazano je više stotina letova u istočnoj Kini.

Vlasti Južne Koreje podigle su uzbunu od plimnog talasa i poplava na zapadu i jugu zemlje i preduzele mere za sprečavanje poplava, a mnogi letovi u domaćem saobraćaju između Seula i juga zemlje su otkazani, prenela je agencija Jonhap.

Tajfun Muifa je prošle sedmice usmrtio četiri osobe na Filipinima, a na japanskom ostrvu Okinava u petak je povređeno 27 osoba, dok je više od 60.000 kuća ostalo bez struje, prenela je japanska agencija Kjodo.
XS
SM
MD
LG