Dostupni linkovi

Kosovo: Srbi odbili poziv Beograda da uklone barikade


Predstavnici Vlade Srbije zatražili su večeras od Srba na sjeveru Kosova da uklone barikade i poštuju sporazum postignut sa Kforom, ali su građani koji blokiraju put u selu Rudare odbili da deblokiraju put.

Građani su odlučili da nastave blokadu najmanje do sutra kada bi trebalo da budu održane sjednice skupština srpskih opština na sjeveru Kosova.

Šef tima Vlade Srbije Borislav Stefanović rekao je prije toga građanima u selu Rudare da je sporazum sa Kforom postignut i da iza tog sporazuma stoji država Srbija.

Stefanović je pozvao građane da poštuju sporazum uprkos svim manjkavostima i naveo da ako to ne učine neće biti daljih pregovora sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Kada je Stefanović završio obraćanje, pred građane su izašli predsjednici opština sa sjevera Kosova i pitali građane da li prihvataju dogovoreno, na šta su oni povikali da odbijaju da uklone barikade.

Stefanović i ministar Goran Bogdanović potom su napustili blokadu, dok su predsjednici srpskih opština ostali sa mještanima koji 12 dana blokiraju put.
XS
SM
MD
LG