Dostupni linkovi

Slobodu su nam dali Srbi!?


Molim štovanog i poštovanog čitaoca da pročita slijedeći citat o antifašističkoj borbi u II svjetskom ratu:

¨Srpski narod je pobjedom nad fašizmom naširoko dao slobodu i drugim narodima koji su se priklonili borbi, a blagodati slobode koju su izvojevali danas uživaju svi na prostoru Republike Srpske.“ U partizanskim jedinicama su ¨bili uglavnom Srbi“, koji su ¨1941. vjerovali da ta sloboda pripada svima“, da bi 1991 ¨shvatili da tu slobodu žele da ugroze svi oni kojima je sloboda data u borbama od 1941. do 1945.¨

Ko je izgovorio ovu višestruku glupost i višestruku laž? 27-og jula 2011-e u Kozarskoj Dubici izgovorio je predsjednik RS, Milorad Dodik.

Šta je laž i glupost?

Fašizam nije pobjeda srpskog naroda nego svih naroda. Antifašiste nisu okupili Srbi nego KPJ.

Nisu se drugi ¨priklonili¨ borbi, odnosno ¨priklonili¨ Srbima nego su imali svoje partijske ćelije i slijedili odluku vrha KPJ na čelu sa Titom koji, eto, nije bio Srbin.

Proporcionalno je u partizanskim jedinicama bilo više nekih drugih naroda.

Netačno je da su slobodu 1991-e ugrožavali ¨drugi¨ nego su baš JNA i nacionalistička politika voćstva srpskih lidera ugrožavali druge nacije. Te su nacije bježale od Srbije i njenog nacionalizma.

Kolumnista http://www.radiosarajevo.ba, Vuk Bačanović se sa pravom pita otkud to da Srbi imaju pravo da daju i uzimaju slobodu i pri tom, ironično konstatira: ¨Sloboda je, zapravo, u tolikoj mjeri srpska stvar, da je „Srbi“ imaju pravo, po svome nahođenju, davati i oduzimati.

Teško vama, braćo Srbi, u RS.

Ako Dodik ovako uzima i dijeli slobodu drugim narodima koliko je tek izdašne ruke kad dijeli i oduzima svom narodu.

XS
SM
MD
LG