Dostupni linkovi

Mitrović : Ukidamo hrvatsku muziku i filmove na Pinku


Vlasnik "Pink medija grupe" Željko Mitrović kao odgovor na odluku vlasti Hrvatske da oglase prodaju njegove zaplijenjene motorne jahte "El Bosco", sazvao je za sutra
sjednicu Upravnog odbora svoje kompanije.

U Mitrovićevoj izjavi koju danas saopćenjem prenosi "Pink", navodi se da su medju točkama dnevnog reda "ukidanje hrvatske muzike i kinematografije u svih pet zemalja, u kojima Pink ima svoje televizije", i "posebna briga o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama izvan Hrvatske".

"Na snagu je već stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma. Takodjer, više nikada nećemo zataškavati incidente i neprijatnosti koje srpski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na ljetovanju u Hrvatskoj", piše u saopćenju.

Mitrovićeva jahta "El Bosco V" zaplijenjena je u septembru 2010. godine zbog kršenja hrvatskih carinskih propisa i međunarodne konvencije o privremenom uvozu.

Do problema je došlo kada je jahta ušla iz Crne Gore u hrvatsko more, a na jahti koja je u vlasništvu tvrtke s Gibraltara El Bosco, u kojoj je Mitrović većinski vlasnik, bio je skiper zaposlen u hrvatskoj firmi, što po hrvatskoj zakonu ne smije. Na jahti u trenutku zaustavljanja nije bilo niti Mitrovića iako prema zakonu vlasnik stranac mora biti prisutan. Jahta je zaplijenjena a Mitrović je dobio odluku da mora platiti 2 milijuna eura carine.

XS
SM
MD
LG