Dostupni linkovi

Od početka protesta u Siriji nestalo oko 3.000 ljudiGotovo 3.000 osoba se vode kao nestale u Siriji od početka protesta protiv režima predsednika Bassara al-Asada, saopštila je danas nevladina organizacija Avaaz. Prema podacima te organizacije, neizvesna je sudbina 2.918 Sirijaca koje su privele sirijske snage bezbednosti od 15. marta kada je počela pobuna protiv vlasti.

Avaaz najavljuje veliku kampanju sa ciljem da vlasti oslobode zatvorenike ili saopšte gde se oni nalaze. Ta sirijska nevladina organizacija je sastavila listu imena nestalih osoba navodeći da je samo u protekloj sedmici nestalo oko 1.000 ljudi, jer režim "pojačava aktivnosti na suzbijanju pobune pre početka ramazana" koji počinje naredne nedelje.

Osim spiska nestalih osoba, Avaz je ustanovio i da je od početka protesta u Siriji poginulo 1.634 ljudi, 26.000 ih je privedeno, a njih 12.617 se i dalje nalazi u zatvorima. Ta organizacija navodi da je na prikupljanju podataka sarađivala sa još dve sirijske nevladine organizacije.
XS
SM
MD
LG