Dostupni linkovi

Raskrinkan lanac "elitne" prostitucije


Ilustracija
Ilustracija
Početak suđenja poznatom sportskom maseru i dvjema djevojkama optuženim za organiziranje lanca prostitucije i podvođenje odgođeno je do početka jeseni. Za svjedoke će – kažu branitelji okrivljenih – biti pozvani i neki ministri i gradonačelnici.

Od proljeća prošle godine u „Pancho Sport Clubu“ prvookrivljenog Nebojše Perunovića Panča u zagrebačkom Domu sportova, ali i u privatnim stanovima, hotelskim sobama, prigodom proslave prodaje jednog nogometaša ili u – recimo to tako – opuštajućem dijelu medicinskog seminara ili na drugim „gažama“ mlade djevojke – najvećim dijelom starlete, samozvane celebrities i pjevačice na početku karijere pružale su seksualne usluge po cijeni od 500 eura naviše.
Sloković: Ovo postaje medijska tema broj jedan. Lagano ljetno štivo se pretvara u nešto gdje se uništavaju ljudske sudbine.

Kako su korisnici njihovih usluga bile poznate osobe iz poslovnog, javnog i političkog života, mediji su se zdušno prihvatili ove teme, pa je Jadranka Sloković, odvjetnica drugookrivljene Sare Sikirić optužene za podvođenje, zatražila da se postupak koji će se nastaviti ujesen zatvori za javnost.

„Ovo postaje medijska tema broj jedan. Lagano ljetno štivo se pretvara u nešto gdje se uništavaju ljudske sudbine. Tu je i čitav niz svjedoka i drugih sudionika u postupku koji imaju pravo na zaštitu svog osobnog i obiteljskog života, njihove obitelji su također dovedene u vrlo lošu situaciju. Brakovi se razvode, ljudi imaju profesionalno problema na poslu...“

Gospođa Sloković je cijenjena krivičarka koja će ujesen ući u ekipu branitelja bivšeg premijera Ive Sanadera.

Prvokrivljeni Pančo Perunović je renomirani sportski maser - bio je fizioterapeut hrvatske muške košarkaške i ženske odbojkaške reprezentacije, kao i svjetski poznate tenisačice Ane Kurnjikove kada je 2002. igrala na turniru u Bolu na Braču. Optužnica ga tereti za organiziranje lanca prostitucije i traži za njega 2 godine zatvora, novčanu kaznu u visini 70 njegovih mjesečnih plaća i oduzimanje 100.000 kuna koliko je zaradio na nekim od „poslova“.

On je nalazio djevojke zainteresirane za prostituciju i klijente zainteresirane za njihove usluge, koristeći pritom svoja poznanstva i veze stvorene tijekom tridesetgodišnje sportske karijere, a potom je od djevojaka uzimao pola ili trećinu dobijenog novca.

Škakljivi razgovori

Perunovićev branitelj Draško Šoć najavljuje vrlo aktivnu obranu.

„Predložit ćemo tridesetak najprominentnijih svjedoka iz javnog života – sportaša, ministara u Vladi, gradonačelnika“, kazao je Šoć.

Među damama koje su davale seksualne usluge u Pančovoj organizaciji bile su – tvrde mediji – iz trač-rubrika poznate starlete Simona Gotovac - koja kaže da nije uzimala novac, nego je samo željela naći bogatog muža - i Maja Morales. Korisnici usluga bili su liječnici, sportaši, poduzetnici, političari...
Korišenje usluga prostitutke u Hrvatskoj nije niti kazneno niti prekršajno djelo.

Jedno od imena koje je za sada dospjelo u javnost je ono ravnatelja zagrebačke bolnice „Sveti duh“ i socijaldemokratskog vijećnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Mirana Martinca, koji je priznao da je plaćao za seks damama iz ove mreže. U stranci kažu kako to nije politički problem, nego neka on to lijepo kući raspravi sa ženom!

Mediji spominju i donedavnog socijaldemokrata, a sada Bandićevog pristašu, zagrebačkog ministra zdravstva Zvonimira Šostara, ali i sportaša Tonija Kukoča. U istrazi se došlo do imena još nekih političara, ali djevojke su – kako navode mediji - odbijale udovoljiti njihovim zahtjevima, jer su se bojale publiciteta zbog novinara i fotoreportera koji su često bili u njihovoj pratnji.

Policiji nije bilo dosadno u obradi ovog slučaja, jer je – tvrdi se – tijekom tajnog praćenja i prisluškivanja osumnjičenih bio „ulovljen“ niz škakljivih razgovora između osumnjičenih i niz poznatih osoba. Korišenje usluga prostitutke u Hrvatskoj nije niti kazneno niti prekršajno djelo.
XS
SM
MD
LG