Dostupni linkovi

Sanader danas sa advokatima pripremao odbranu za sjutra


Advokati bivšeg premijera Ive Sanadera danas su ponovno više sati razgovarali sa svojim branjenikom u pritvoru u Remetincu, gdje su, kako su kazali, pripremali obranu koju bi Sanader sutra trebao iznijeti pred USKOK-ovim istražiteljima.

Advokat Goran Suić koji je prvi došao, a pri odlasku je okupljenim novinarima ponovio da će sjutra uložiti žalbu na odluku o pritvoru.Kazao je da je sa Sanaderom pripremao obranu za sutrašnje davanje iskaza, ali da još ne zna gdje će se ono održati. "To će najvjerojatnije biti u USKOK-u no još ne znamo sigurno", ustvrdio je Suić.

Čeda Prodanović koji je iz zatvora izašao oko sat vremena kasnije, iza 15 sati, kazao je da će ispitivanje sigurno biti u USKOK-u, ali da još ne zna u kojoj sobi.

Na pitanje razmatraju li mogućnost puštanja u kućni pritvor Prodanović je kazao da te opcije postoje u zakonu, ali da u praksi slabo funkcionišu. "Za sada se koristimo žalbom vjerujući u njen uspjeh, a ako to ne uspije onda ćemo dalje iznalaziti neke druge mogućnosti", ustvrdio je advokat Prodanović.

Bivšeg premijera USKOK u nekoliko korupcijskih afera tereti za zloupotrebu premijerskog položaja i ovlasti, udruživanje radi počinjenja kaznenog djela te primanje mita.
XS
SM
MD
LG