Dostupni linkovi

Barroso, van Rompuy i Ashton pozdravljaju Hadžićevo hapšenje


Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy i visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurosnu politiku Catherine Ashton pozdravili su u srijedu uhićenje Goran Hadžića kao pozitivan signal Europskoji uniji i susjedima Srbije.

"Europska unija snažno pozdravlja uhićenje Gorana Hadžića od strane srbijanskih vlasti. To je daljnji važan korak za Srbiju u ostvaranju njezine europske perspektive, koji je također jednako važan za međunarodnu pravdu. Pozdravljamo odlučnost srbijanskog vodstva u tim naporima", kaže se u zajednikčoj poruci Barrosa i Ashton.

"Nakon uhićenja Ratka Mladića, ovo uhićenje šalje pozitivan signal Europskoj uniji i susjedima Srbije, ali ponajviše vladavini prava u samoj Srbiji. Srbijanska nacija je procesu suočavanja s prošlošću i okretanja stranice prema boljoj europskoj budućnosti", stoji u poruci u kojoj se izražava očekivanja da Hadžić što prije bude izručen u Haag te naglašava da "puna suradnja s ICTY-em ostaje bitna za put Srbije prema EU-u".

Hadžić je u srijedu ujutro uhićen na području Fruške gore, objavio je srbijanski predsjednik Boris Tadić.
XS
SM
MD
LG