Dostupni linkovi

Karamarko: Završene pripreme za izručenje Sanadera


Hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas da su završile sve pripreme za izručenje Ive Sanadera, no nije želio otkriti kad će bivši premijer biti prevezen iz Austrije u Hrvatsku.

Karamarko je uoči sastanka ministara unutarnjih poslova, pravosuđa i glavnoga državnog odvjetnika s braniteljskim udrugama izjavio da su na "tehničkoj razini" završile pripreme za Sanaderovo izručenje, no odbio je odgovoriti kad će biti izručen.

Jedan od Sanaderovih zagrebačkih branitelja Goran Suić za Hinu je kazao kako ostaje pri prošlotjednoj izjavi da će Sanader biti izručen ovaj tjedan, no ni on nije želio govoriti o mogućem nadnevku.

Za sada je bez odgovora i pitanje na koji će način policija bivšeg premijera prevesti u Hrvatsku - zračnim ili cestovnim putem.

U austrijskom ministarstvu pravosuđa također ne žele ništa reći o postupku izručenja, uz objašnjenje da je to sad stvar hrvatske strane.

U hrvatskom ministarstvu pravosuđa napominju kako je izručenje sada tehničko pitanje za koje je zadužena policija i zagrebački Interpolov ured.
XS
SM
MD
LG