Dostupni linkovi

Kosor pozvala na brzu istragu uzroka požara na Braču


Premijerka Jadranaka Kosor za vreme današnje posete Operativnom stožeru za zaštitu Brača od požara, smeštenom u Nerežišću, pozvala je na brzu istragu o uzroku požara za koji je rekla da je strašan i velikih razmera koje "ostavljaju bez reči".

"Očekujem brzu istragu kako bismo saznali što je uzrok požara, a bude li se radilo o ljudskom faktoru onda očekujem da oni koji su eventualno na bilo koji način odgovorni za požar snose odgovornost", izjavila je premijerka koja je dodala kako postoje indicije da se radilo o "nepažnji".

Na sastanku u stožeru glavni vatrogasni zapovednik Mladen Jurin je informisao premijerku da je požar na Braču najveći ovogodišnji u Hrvatskoj i jedan od nasloženijih u proteklih nekoliko godina jer je 80 posto požarišta nepristupačno.

"Požar na Braču je težak za gašenje jer se kretao između deset naseljenih mesta punih turista, ali nije bilo panike niti organizovane evakuacije", kazao je Jurin.

Odgovarajući na premijerkina pitanja dužnosnici Operativnog stožera su najavili kako će vatrogasci biti angažovani na Braču najmanje još četiri dana i još 15-tak dana na čuvanju požarišta.
XS
SM
MD
LG