Dostupni linkovi

U subotu osnivačka skupština Kongresa Bošnjaka svijeta


Osnivačka skupština Kongresa Bošnjaka svijeta održat će se sutra u Sarajevu, najavljeno je iz Organizacionog odbora ovog skupa.

Skup u glavnom gradu Bosne i Hercegovine rezultat je desetogodišnjeg institucionalnog rada Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike 2000 na organizaciji, povezivanju i pripremi za formiranje svjetske jednistvene bošnjačke organizacije, koja će u zemlji matici i svim zemaljama svijeta predstavljati interese Bošnjaka i njihove domovine Bosne i Hercegovine.

Kako se očekuje, osnivačkoj skupštini će prisustvovati više od 200 delegata, visokih zvanica i gostiju iz više od 20 zemalja svijeta i Bosne i Hercegovine, koji će prvi put u istoriji Bošnjaka osnovati jedinstvenu bošnjačku internacionalnu organizaciju.

Kongres Bošnjaka svijeta će djelovati kao neprofitna, nevladina, nestranačka, sekularna i autonomna organizacija Bošnjaka nastanjenih širom svijeta i radit će u cilju sveopšteg razvoja i napretka Bošnjaka na globalnom nivou, te jačanja, unaprijedjenja i povezivanja bošnjackih organizacija u dijaspori sa odgovarajućim institucijama Matice Bosne i Hercegovine.
XS
SM
MD
LG