Dostupni linkovi

Srpska NOVA ne priznaje rezultate popisa u Crnoj Gori


Nova srpska demokratija (NOVA) ne prihvata rezultate popisa stanovništva u Crnoj Gori koji se odnose na nacionalnost i jezik, "jer je u pitanju krađa", ocjenjuju čelnici ove stranke.

"Ne možemo da prihvatimo rezultate popisa, jer ne možemo da prihvatimo laž kao istinu", rekao je predsjednik NOVE Andrija Mandić.Prema njegovim riječima, u Podgorici, Nikšiću, Herceg Novom, Pljevljima i Beranama desila se krađa na nivou od pet do šest procenata.

Mandić je novinarima rekao da je NOVA, zajedno sa Socijalističkom narodnom partijom, imala uvid u 206 000 popisnica, što je više nego reprezentativan uzorak.

"Naši podaci ne odstupaju od saopštenih kada su u pitanju crnogorska nacija i jezik, ali su zato podaci vezani za srpski narod i jezik umanjeni za četiri odsto", naveo je Mandić, koji je kaže da je "Monstat" pokazao da nije na potrebnom profesionalnom nivou, već da je spreman da radi u korist "šefa aktuelnog crnogorskog režima".

Prema zvaničnim rezultatima popisa stanovništva, u Crnoj Gori se 44,98 odsto građana izjašnjava kao Crnogorci, a 28,73 odsto je Srba.
XS
SM
MD
LG