Dostupni linkovi

General Kruljac:Provodio sam želje moćnika


Hrvatski general Mladen Kruljac, koji je uhapšen zbog malverzacije sa zemljištem u Sibinju, rekao je da je ono što mu se stavlja na teret provodio ispunjavajući želje moćnika, pa i samog bivšeg predsjednika Hrvatske Stipe Mesića.

Hrvatski mediji prenose da je, tokom trosatnog iznošenja odbrane pred istražiocima, Kruljac rekao da je odlučio da angažuje vojsku na uređenju spornog zemljišta na poziv Ivana Miškovića, nekadašnjeg vijećnika u Sibinju koji je, takođe, u petak uhapšen po nalogu USKOK-a.

Kruljac je negirao bilo kakvu svoju krivicu, iako ga terete da je angažovanjem vojske za privatne interese drugih oštetio državni budžet za 6,2 miliona kuna, te vjeruje da će proći nekažnjeno.

Šestoricu osumnjičenih, koji su po nalogu USKOK-a u hapšeni u petak, terete da su opštini Sibinj i državnom budžetu pričinili štetu od 16,5 miliona kuna brojnim malverzacijama sa građevinskim zemljištem.

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović razriješio je juče Kruljca dužnosti komandanta Hrvatske kopnene vojske.

Na prijedlog USKOK-a, istražni zatvor određen je Kruljcu, načelniku opštine Sibinj Ivici Batiniću, Ivanu Miškoviću, preduzetniku Ivanu Rimcu, autoprevozniku Željku Gariću i vođi brodsko-posavskog HDZ-a Zdravku Sočkoviću.
XS
SM
MD
LG