Dostupni linkovi

Za HDZ prazne lisnice


"Za HDZ prazne lisnice na izbore 2011"

Gledajući ovih dana Hrvatsku televiziju vidim kako se, opet, zahuktava propaganda HDZ-a uoci predstojecih izbora.

Nema, prije svega ni jednog jedinog TV dnevnika, a da u njemu premijerka Jadranka Kosor ne održi neko slovo. I to više puta. Ili obilazi siromšsne, ili posjećuje općine ili kaže nešto o svojim zaslugama.


Ulazak u Evropsku uniju je, naravno, uspjeh HDZ-a. Ni riječi o drugima. Borba protiv korupcije je veliki uspjeh HDZ-a. O tome da je HDZ pun premijera i ministara koji su po zatvorima – takodjer ni riječi. TV dnevnik HRT-a se time uopće i ne bavi. Čak je i premijer Ivo Sanader kriv za sve, a njegova potpredsjednica, Jadranka Kosor, je zaslužna za sve.

Vlada odjednom usvaja zakon kojim se proglašva nezakonitim neisplaćivanje plaće. Onda branitelji hrvatskog domovinskog rata odjednom zaslužuju posebno mjesto u Ustavu. A kad se toj logici suprostavi oporba – onda HRT brže bolje nadje nekog branitelja koji zalijepi oporbi etiketu da je – protiv Hrvatske.

Da li se na HRT-u neko možda zapita kakva je to logika? Bože sačuvaj.

Novine i TV emisije su pune podataka o uspješnoj turističkoj sezoni. Objavljuju se podaci o porastu oko 7-10%, prihodu, ministar turzma se hvali uspjehom, planira dalje.

Nikom ne pada na pamet da skrene pažnju da je radi sukoba u Tunisu, te kriza u Grčkoj i Egiptu, dosta turista krenuilo ka Jadranu. Dakle, povećan broj turista je dobrim dijelom uzrokovan krizom u ove tri, od Hrvatske uspješnije turističke zemlje. Ali, o tome ni riječi.

Drugi ministar objavljuje plan stranih investicija, pljušte obećanja sa TV ekrana. Da li se možda HRT upitao šta je od toga uradjeno? Bože sačuvaj.

Socijal-demokratska stranka se od strane HDZ-a redovno karakterizira kao nekakva “crvena opasnost” koja je protiv Hrvatske. Gluposti.

Jedan je čitalac u reakciji na ovu temu, na portalu Index.hr ovako zapisao:

“Koliko god to nekima ovdje izgledalo nevjerovatno HDZ ipak pobjeđuje na izborima!!!! Dobili su malo bodova sa Papom, pa sad sa pristupnim ugovorom, na jesen će napraviti još dodatni cirkus sa tim ugovorom za EU, iskopat će još jednu grobnicu sa klaoničkim otpadom koju će proglasit počivalištem Hrvata ubijenih 1945. “

Onda na scenu, piše isti citalac stupa “zbunjeni Milanovic”, vodja opozicije. Jedan redovni čitalac mojih blogova kreira parolu koju sam iskoristio za naslov teksta.

Snenario je jasan, star i istrošen. Nepoznato je samo da li ća ga birači ponovo voljeti i još jednom otići na istu kazališnu predstavu.


Dobro došli u prošlost.

XS
SM
MD
LG