Dostupni linkovi

Uhapšen zapovjednik hrvatske kopnene vojske


General Mladen Kruljac, zapovjednik Kopnene vojske Oružanih snaga Hrvatske uhapšen je jutros po nalogu Ureda za borbu protiv korupcije i organizovanoig kriminala (USKOK), javili su hrvatski mediji.

Kruljac se sumnjiči da je bio uključen u malverzacije sa zemljištima u Slavonskom Brodu. Osim Kruljca, uhapšeno je još nekoliko osoba, a predmet vodi USKOK u Osijeku.

U toku je pretres njegovog stana u Kamenitom Stolu u Remetama a, kako javljaju mediji, biće pretraženo i zapovjedništvo Kopnene vojske u Karlovcu i njegov stan u Slavonskom Brodu.

General Mladen Kruljac je najviše aktivno vojno lice koje je uhapšeno u novijoj hrvatskoj istoriji, ističu mediji.Zapovjednikom Kopnene vojske imenovan je u martu 2007. godine, što je četvrta najviša pozicija u vojsci, posle načelnika Glavnog štaba i njegova dva zamjenika.

On je više puta odlikovan i nagrađivan, ali su ga mnogi u medijma optuživali da je šef mafije u Slavonskom Brodu.Njegovo ime, vezivalo se uz pretnje, reketiranje,
ucjenjivanje, pa i uz revolveraški obračun u Slavonskom Brodu u kojemu su smrtno stradali njegovi bliski prijatelji braća Prgomet.
XS
SM
MD
LG