Dostupni linkovi

U Turskoj još 15 optuženih za namještanje utakmica


Turski sud zvanično je optužio još 15 osumnjičenih za namještanje mečeva u koje je uključen i šampion države Fenerbahče, a izdao je i nalog za hapšenje predsjednika ovog fudbalskog kluba.

Među 15 osumnjičenih koji su danas izvedeni pred sud nalazi se i visoki funkcioneri Fenerbahčea Sekip Mosturoglu i Ilhan Eksioglu. Ovim se broj osumnjičenih koji se nalaze u zatvoru i čekaju suđenje popeo na 22.

Sud je izdao i nalog za hapšenje predsjednika Fenerbahčea Aziza Jildirima, za koga turski mediji navode da je podmićivao suparničke fudbalere da igraju loše.

Jildirim je u bolnici posle kardioloških pregleda.

Turska policija obavila je raciju domova i prostorija kluba, zadržavši pritom oko 60 osoba osumnjičenih za manipulaciju utakmicama u turskom prvenstvu prošle sezone.

Policija je juče objavila da je nabavila dokaze da je namješteno 19 utakmica prve i druge lige. Tokom racije zaplenjeno je i osam neregistrovanih pištolja i ima dokaze da je nekim igračima pod pretnjom traženo da se odreknu novca koji im se duguje.

Turski premijer Redžep Erdogan, bivši fudbaler i vatreni navijač Fenerbahčea, rekao je juče da podržava temeljnu i fer istragu i sudski postupak, kao i da ovaj skandal narušava ugled zemlje.

Fudbalski savez Turske objavio je da će naknadno odlučiti da li će preduzeti neke mjere protiv Fenerbahčea do 15. jula, do kada treba da obavijesti FIFA koji će timovi učestvovati u evropskim takmičenjima.
XS
SM
MD
LG