Dostupni linkovi

Radulović se nudi za svjedoka privatizacija u Srbiji


Slobodan Radulović, bivši direktor i vlasnik C marketa, ponudio je državi Srbiji da svjedoči o privatizacijama C marketa, Luke Beograd i Večernjih novosti.

Kako piše dnevnik Danas advokatska kancelarija iz Madrida koja ga zastupa uputila je pismo državnim organima sa takvim prijedlogom.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen rekao je da je svako svjedočenje o krivičnim delima dobro došlo, ali da ministarstvo ne pregovara sa licima koja su u bjekstvu i na međunarodnim poternicama.

Homen je pozvao Radulovića da dođe u Srbiju, preda se i poslije da da izjavu.

U pismu advokatska kancelarija iz Madrida navodi se da je Radulović, "bio svjedok, učesnik i žrtva ljudi koji su nezakonito preuzeli C market".

Dodaje se da je spreman da ponudi dokaze : o korupciji u najvišim izvršnim organima vlasti u procesu privatizacije C marketa; o direktnom učešću Vlade Vojislava Koštunice u procesu privatizacije C marketa, koje je omogućilo da Miroslav Mišković i Milan Beko na nezakonit način preuzmu C market.

U slučaju da Radulović želi da se preda srpskim državnim organima Ministarstvo pravde Srbije mu stoji na raspolaganju da omogući da se preko Ministarstva pravde Španije što prije realizuje njegova predaja", rekao je u rekciji državni sekretar Homen.

Radulović je optužen u slučaju stečajna mafija i na teret mu se stavlja da je oštetio C market za oko 30 miliona eura. On je u bjekstvu od 2006.
XS
SM
MD
LG