Dostupni linkovi

Tadić: Srbija želi najbliže i prijateljske odnose s BiHPredsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Sarajevu da Srbija želi da razvija najbliže, prijateljske odnose sa BiH koji bi bili na najvišem kvalitativnom
nivou.

Tadić je nakon sastanka sa članovima Predsedništva BiH novinarima rekao da su "Srbija i BiH prirodno povezane zemlje kao i narodi", ali da postoje brojna nerešena bilateralna pitanja koja treba što pre rešiti kako bi ubrzale zajednički put ka EU.

On je dodao da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma ali da "ne polaže pravo na mešanje u unutrašnje stvari BiH", jer je garant u smislu poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Tadić je podsetio da Srbija ima specijalne i posebne odnose sa Republikom Srpskom i da želi da ima takve odnose i sa Federacijom BiH kako bi sveukupni odnosi između Srbije i BiH bili na "najvišem nivou".

Upitan da li su "zahladneli odnosi između Beograda i Banjaluke", Tadić je rekao da su odnosi između Republike Srpske i Srbije na visokom nivou i da su jako frekventni, te da one osobe koje ga nazivaju "izdajicom" nikada ne mogu dobiti njegovu naklonost.
XS
SM
MD
LG