Dostupni linkovi

Prvi sastanak o sprovođenju strategije za pravosuđePrvi sastanak koordinacione grupe za regionalnu strategiju za pravosuđe i unutrašnje poslove biće otvoren sutra u Sarajevu, pod pokroviteljstvom Sekretarijata Saveta za regionalnu saradnju (RCC) s ciljem da se omogući lakše sprovođenje te strategije.

Kako je danas saopštio RCC, na sastanku koji će otvoriti zamenica generalnog sekretara Saveta Jelica Minić biće reči o sprovođenju Regionalnog strateškog dokumenta za jugoistočnu Evropu za period 2011-2013. godina u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova i akcionog plana.

Taj dokument su u martu 2011. potvrdili ministri pravde i unutrašnjih poslova zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Tokom trodnevnog skupa biće održan i sastanak zajedničke radne grupe RCC-a i Evropske komisije za međunarodnu saradnju u oblasti krivičnog prava i sprovođenja zakona vezanih za pitanja borbe protiv prekograničnog organizovanog kriminala u okviru Višekorisničkog instrumenta za program pretpristupne pomoći (IPA).
XS
SM
MD
LG