Dostupni linkovi

Ostavke nekoliko ruskih generala



Nekoliko ruskih armijskih generala podnelo je ostavke u znak protesta zbog, kako smatraju, lošeg rukovođenja oružanim snagama i reforme koju sprovodi načelnik Združenog generalštaba, prenose danas ruski mediji.

Među onima koji su podneli ostavke su prvi zamenik načelnika Generalštaba, general Andrej Tretjak, i prvi zamenik komandanta Kopnenih snaga Sergej Skokov, prenose list Nezavisimaja gazeta i agencija RIA Novosti.

Generali nisu obrazložili ostavke, ali je jedan neimenovani visoki zvaničnik Ministarstva odbrane rekao za Nezavisimaju Gazetu da je čuo da se ne slažu sa reformom vojske koju sprovodi načelnik Generalštaba, general Nikolaj Makarov.

"Fantastična spremnost oružanih snaga kojom se hvali načelnik načelnik Generalštaba je izmisljotina", rekao je taj oficir.

General Tretjak je demantovao napis Nezavisimaje gazete rekavši da njegova ostavka "nema nikakve veze sa reformom vojske, kao ni sa bilo kakvim neslaganjem sa rukovođenjem Oružanim snagama", prenosi izjavu Tretjaka novinska agencija Interfaks.

Prema Press-službi Ministarstva odbrane, prenosi Interfaks, generali su podneli ostavke iz zdravstvenih razloga.

Ruska vojska ima milion ljudi, a već nekoliko godina prolazi kroz proces profesionalizacije i delimičnog smanjenja broja osoblja.
XS
SM
MD
LG