Dostupni linkovi

Sastali se Eštonova i Tači


U Briselu održan sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton i kosovskog premijera Hašima Tačija. EU zadovoljna postignutim sporazumima u Briselu.

Njihov radni ručak održan je u svetlu konačno postignutog napretka u pregovorima Beograda i Prištine, ali i evropskog zahteva da kosovske vlasti u potpunosti podrže misiju Euleksa , jačanje vladavine prava i snažniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije na Kosovu.

Evropljani su izuzetno zadovoljni što su razgovori Beograda i Prištine konačno urodili prvim plodovima - postignutim sporazumima, koji za cilj imaju olakšanje života običnim ljudima sa obe strane granice.

"Sporazummi postignuti proteklog vikenda su evropsko rešenje za teška ali važna pitanja. Želim da čestitam pregovaračima obe strane na njihovoj hrabrosti i ozbiljnom poslu. Dopustite mi da naglasim kako su sporazumi o slobodi kretanja, matičnim knjigama i priznavanju školskih diploma podjednako dobri za obe strane - ne traže da se bilo ko bilo čega odriče, dok je korist obostrana", rekla je Ketrin Ešton.
XS
SM
MD
LG