Dostupni linkovi

Hrvatski istražitelji će u petak saslušati Paravinju


Policijski istražitelji iz Hrvatske ponovo će u petak saslušati Dragana Paravinju koji se sumnjiči da je ubio maloljetnu Antoniju Bilić iz Drniša, potvrđeno je u četvrtak Hini u Ministarstvu pravosuđa BiH.

"Ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Bariša Čolak odobrio je zahtjev za ponovno saslušanje Dragana Paravinje kojega je podnijela hrvatska policija", kazala je portparolka Ministarstva pravosuđa BiH Marina Bakić.

Ona je dodala kako je hrvatska strana zahtjev za još jednim saslušanjem Paravinje obrazložila potrebom "dodatnih istražnih radnji".

Paravinja je i dalje u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu gdje čeka zakazivanje glavne rasprave po optužbi za pokušaj silovanja koja je protiv njega podignuta na Osnovnom sudu na Sokocu.

Bakić je Hini također kazala kako zahtjev za izručenje Paravinje, kojega je uputila Hrvatska, još nije stigao u Sarajevo.

Uputi li pak i Srbija Bosni i Hercegovini zahtjev za Paravinjino izručenje, kako je to već najavila srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović, odluka o tome kome će on biti izručen biti će donesena na temelju precizno utvrđenih kriterija, pri čemu je među najvažnijima onaj o težini počinjenih kaznenih djela zbog kojih se traži izručenje.

Paravinja je u Srbiji osuđen zbog silovanja a Hrvatska ga traži zbog sumnje da je ubio Antoniju Bilić.
XS
SM
MD
LG