Dostupni linkovi

Policija još ne daje potankosti Paravinjina priznanja


Dragan Paravinja /43/ priznao je inspektorima da je ubio 17-godišnju djevojku Antoniju Bilić iz Drniša, a njeno tijelo bacio, potvrdio je direktor Policije Republike Srpske /RS/ Gojko Vasić.

"S obzirom da se porodica Antonije Bilić mora upoznati o najvjerovatnije smrtnom ishodu, odnosno smrtnoj posljedici u vezi sa ovim krivičnim djelom, cijenimo da smo dužni da obavijestimo javnost da se najvjerovatnije radi o krivičnom djelu ubistva", rekao je Vasić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da policija ima određene detalje u vezi sa ovim slučajem, koji će danas biti razjašnjeni, kako bi se tačno znalo da li je priznanje Paravinje iskreno ili je riječ o lažnom iskazu. Zamjenik direktora hrvatske policije Milijan Brkić rekao je da je Dragan Paravinja policiji priznao da je tijelo djevojke odbacio na jednoj lokaciji.

On je pozvao na strpljenje kada je riječ o krajnjoj informaciji o ovom slučaju, te najavio da će policija Hrvatske krenuti sa intenzivnom potragom za tijelom Antonije Bilić na lokaciji koju je Paravinja naveo.

Šibenska policija jutros je saopštila da će se danas tokom dana pretraživati teren na širem području od mjesta Oklaj prema Kistanjama uključujući i rijeku Krku. Pretragu će vršiti pripadnici Interventne jedinice policije iz više Policijskih uprava, ronioci, policijski službenici Kriminalističke policije, pripadnici Gorske službe spašavanja i vatrogasci.

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je da je potrebno preduzeti sve da Dragan Paravinja,bude izručen Hrvatskoj i za taj zločin odgovara pred hrvatskim pravosuđem.
Paravinja bi tokom dana trebao biti prebačen u ektstradicijski pritvor u Sarajevu.

Dragana Paravinju /43/, vozača kamiona, uhapsila je policija Republike Srpske u u Donjim Srđevićima kod Srpca, na udaljenosti od oko 2,5 kilometra od mjesta na kojem je prvi put viđen.
XS
SM
MD
LG