Dostupni linkovi

Policija potvrdila hapšenje Dragana Paravinje


Dragan Paravinja, osumnjičen da je kod Drniša u Hrvatskoj oteo sedamnaestogodišnju Antoniju Bilić, uhapšen je danas u okolini Srpca u Republici Srpskoj (RS), potvrdili su u MUP RS i Hrvatske.

Kako je rekla portparolka MUP RS Mirna Šoja, Paravinja je već priveden u prostorije Centra javne bezbjednosti Banjaluka, a očekuje se njegovo izvođenje pred istražnog sudiju.

On je uhapšen poslije četiri dana potrage na širem području Srpca, koja je počela poslije dojave mještana da se on tu nalazi.

U saopštenju MUP Hrvatske navodi se da su se stručnjaci za kriminalistiku iz Hrvatske uputili prema sjedištu policije u Banjaluci gdje će učestvovati u kriminalističkoj istrazi.

Hrvatska policija nije danas iznosila detalje hapšenja uz obrazloženje da će to učniti njihove kolege iz Republike Srpske kojima su se zahvalili na pomoći i angažmanu u tom slučaju.

U potrazi za Paravinjom bili su angažovani i pripadnici Specijalne policije RS, psi tragači i helikopteri.

MUP RS je zajedno sa hrvatskom policijom prikupljao saznanja koja bi mogla da dovedu do rasvjetljavanja okolnosti pod kojim je 7. juna nestala Antonija Bilić.

Djevojci se izgubio svaki trag nakon što je, prema izjavama očevidaca, ušla u kamion koji je stopirala. Sumnja se da je vozač kamiona bio upravo Dragan Paravinja.

Hrvatska policija juče je raspisala međunarodnu potjernicu za Paravinjom, pošto je analizom vlasi kose uzete iz kabine kamiona utvrđen djelimični DNK profil ženske osobe koji se podudara sa DNK profilom dobijenim iz krvi majke nestale Antonije Bilić.

Za Draganom Paravinjom je 2005. godine raspisana potjernica u BiH, zbog silovanja djevojke u Istočnom Sarajevu, a traži ga i policija Srbije, takođe zbog silovanja i pokušaja silovanja.
XS
SM
MD
LG