Dostupni linkovi

Nestanak Antonije Bilić: U RS potraga za Paravinjom


Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (BiH) Stanislav Čađo izjavio je večeras medijima da tamošnja policija u okolici Srpca, uz pomoć helikoptera i pasa tragača, traga za Draganom Paravinjom, s kojim hrvatska policija želi obaviti obavijesni razgovor zbog nestanka Antonije Bilić.

"U tijeku je opsežna i ozbiljna pretraga terena. Nadam se da ćemo uspjeti locirati tu osobu", kazao je Čađo u izjavi za središnji dnevnik TV RS Čađo koji se i osobno nalazi na području sela Donji Srđevići gdje je Paravinja lociran.

U razgovoru za Dnevnik HTV-a Čađo je rekao da policija provodi potragu uz pomoć helikoptera i pasa tragača. Dodao je da je teren na kojem se traga šumovit, brežujkast, ali vjeruje da su na dobrom putu.

Potvrdio da je policija uhitila njegovu suprugu koja je odvedena na kriminalističku obradu u policijsku postaju Srbac.

Hrvatska policija poslijepodne je potvrdila da je Dragan Paravinja lociran na području Dervente i Prnjavora. Neki mediji prvo su objavili da je Paravinja uhićen u Republici Srpskoj a kasnije su se pojavile informacije da je uspio pobjeći.

Paravinja je navodno vozio kamion zagrebačkih oznaka, plave kabine i sive cerade u koji se navodno ukrcala 17-godišnja Drnišanka Antonija Bilić kojoj se od 7. lipnja izgubio svaki trag.

No, u hrvatskom MUP-u kažu da Paravinja nije osumnjičen već im je ključna osoba za daljnji smjer kriminalističkog istraživanja.

Paravinja je u Srbiji osuđen zbog silovanja i pokušaja silovanja, a budući da je nedostupan tamošnjim vlastima, za njim je raspisana međunarodna tjeralica. Republika Srpska za njim također traga zbog silovanja.
XS
SM
MD
LG