Dostupni linkovi

Bez dogovora o budžetu BiH za 2011. godinuPoslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas su u Sarajevu raspravljali o Predlogu zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za
ovu godinu, ali se nisu dogovorili.

Ministar finansija BiH Dragan Vrankić je kazao da ukupan okvir budžeta institucija BiH za 2011. godinu iznosi 1.051.823.000 KM i veći je za 23.789.000 KM ili dva odsto od budžeta za 2010. godinu.

Predstavnica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Dušanka Majkić je rekla da je predlog budžeta institucija BiH preglasavanjem Nebojše Radmanovića u Predsedništvu BiH usvojen i uvećan za 23,7 miliona KM - 16,7 miliona KM za izmene Zakona o službi u Oružanim snagama, odnosno za penzioniranje vojnika, i sedam miliona za Fond za povratak izbeglica.

I predstavnici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH su zatražili da se Predlog budžeta vrati predlagaču - Predsedništvu BiH, da ga svede u "realan okvir".

Budžetom je, pored ostalog predviđeno 20 miliona KM za putne troškove, 10 miliona KM za PTT troškove, a za ugovorene usluge 45 miliona KM.

Vladajuća koalicija Federacije BiH podržala je u Predlog budžeta BiH.
XS
SM
MD
LG