Dostupni linkovi

Hillary Clinton: Nema povratka na staro u Siriji


Američki državni sekretar Hillary Clinton ocijenila je danas da represija koju sirijski režim sprovodi nad demonstrantim samo odlaže trenutak odlaska sa vlasti predsjednika Bašara al-Asada i istakla da "povratak na staro" više nije moguć.

"Brutalnost (sirijskog režima) može da omogući (predsedniku Asadu) da odloži promjene koje su u toku u Siriji, ali ne i da ih zaustavi", navodi se u tekstu Hilari Klinton objavljenom u listu Ašar al-Avsat, a čiji je zvanični prevod jutros objavio Stejt Department.

"Najvažnije pitanje jeste šta to znači za budućnost Srbije? To je sve jasnije: povratak na staro nije moguć", ocijenila je Clinton i poručila da je sirijski šef države "razbio u paramparčad svaku mogućnost da postane reformator".

Dva visoka neimenovana američka zvaničnika rekla su juče da SAD nastoje da se protiv sirijskih zvaničnika podignu optužnice za ratni zločin kako bi se pojačao pritisak na režim.

Prema podacima Ujedinjenih nacija i nevladinih organizacija, od početka protesta u martu, sirijske snage reda su u pokušaju da razbiju proteste opozicije ubile 1.200 ljudi, dok je njih oko 10.000 uhapšeno.
XS
SM
MD
LG