Dostupni linkovi

Tadić: Kosovo nije preduslov za ulazak Srbije u EUPredsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da Kosovo nije preduslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju, ali je dodao da nema nikakve dileme da će pojedine zemlje insistirati da Srbija reši taj konflikt pre nego što uđe u Uniju.

On je posle otvaranja skupštine Evropske federacije novinara u beogradskom hotelu "M" istakao da Srbija hoće dijalog sa Prištinom, dodajući da je krajnje konstruktivna u tim razgovorima.

"Mi pre svega želimo da rešimo konflikt i nađemo tehnička rešenja za probleme građana na Kosovu bez obzira na nacionalnost u šta spada i transport roba i usluga, pa čak i učestvovanje Albanaca na regionalnim forumima", rekao je Tadić.

On je dodao da Srbija nema nijedan razlog da blokira kosovske Albance da učestvuju na regionalnim forumima kao ni bilo kakve procese regionalne saradnje, jer bi na kraju ona plaćala cenu takvih blokada.

Tadić je, međutim, ukazao da kroz čitav taj proces Srbija "neće ni implicitno ni eksplicitno priznati nezavisnost Kosova".
XS
SM
MD
LG